6 MEDALJA SA PRVENSTVA HRVATSKE

2023-05-09
Proteklog vikenda nastupili smo na prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Zagrebu u sportskoj dvorani Jelkovec. Državno prvenstvo je trajalo dva dana, a održano je za uzraste kadeta/kinja, juniora/rki i U21 uzrasta.

Ukupno je nastupilo oko 400 natjecatelja, što govori da je svake godine sve teže osvojiti medalju, tj. da se podiže kvantiteta i kvaliteta karatea u Hrvatskoj što nas veseli.Karate klub Velika Gorica je nastupio ukupno u 18 kategorija, a osvojili smo 6 velikih medalja na koje smo izrazito ponosni. Od 6 medalja, osvojili smo 2 srebra i 4 bronce, te je dvoje natjecatelja osvojilo 5. mjesto tj. izgubili za brončanu medalju.
Viceprvaci Hrvatske su postali Nikola Huzjak u kadetima -70kg i Ema Filković u kadetkinjama +61kg, dok su brončane medalje osvojili Vito Hulina u kadetima -52kg, Ema Jukić u kadetkinjama -47kg, Katja Braica u kadetkinjama -61kg, te Matej Vuković u kategoriji juniora -76kg. Nećemo pisati o broju kola koje su pobijedili ili izgubili naši predstavnici, ali reći ćemo samo da smo izračunali da u svim kategorijama u kojima smo osvojili medalju je bilo prosječno 20 natjecatelja, što znači da za medalju treba pobijediti u minimalno tri ili četiri meča. Također,o samoj kvaliteti i konkurenciji koju smo imali možemo navesti sa nekoliko primjera; Ema Filković u finalu teške kategorije gubi od aktualne kadetske prvakinje svijeta, Vito Hulina u polufinalu od aktualnog viceprvaka Europe, dok Nikola Huzjak u finalu gubi od protivnika koji je trenutno drugi na svjetskoj rang ljestvici u kadetima -70kg.

Ovakvi rezultati nam samo pokazuju da smo dobro radili i motivira nas za još više u periodu koji nas čeka, a to je kvalifikacijski postupak koji uskoro počinje za prvenstvo Europe koje se održava u Gruziji u veljači 2024. godine.

Još su nastupili:

-Lucija Kirinić- juniorke -48kg, 5.mjesto

-Ema Filković- juniorke -66kg, 5.mjesto

-Matej Čarakovac- kadeti -70kg, 7.mjesto

-Nika Mirosavljević- kadetkinje -54kg, poraz u 1.kolu

-Magdalena Stipić- kadetkinje -54kg, poraz u 1.kolu

-Luka Lukačić- kadeti -70kg, poraz u 2.kolu

-Noel Jeromić- kadeti -70kg, poraz u 2.kolu

-Petar Krešimir Krmpotić- kadeti -52kg, poraz u 1.kolu

-David Lovrinović- kadeti -63kg, poraz u 1.kolu

-Luka Tačković- juniori -68kg, poraz u 1.kolu

-Mara Gusić- kadetkinje -47kg, poraz u 1.kolu

-Katja Braica- juniorke -59kg, poraz u 3.kolu

Čestitke cijeloj ekipi na super rezultatima i na odličnim borbama !!! 🥋