O nama

POVIJEST KLUBA:
Karate klub Velika Gorica u Velikoj Gorici ima dugu povijest i tradiciju. Klub je davne 1986.-e godine osnovan pod nazivom karate klub Ipon i taj naziv je trajao do 1995.-e godine. Te godine Velika Gorica postaje samostalni grad, a s tim činom karate klub Ipon mijenja svoj naziv u karate klub Velika Gorica.

Od samih početaka kluba funkciju predsjednika obavlja Ranko Živković koji je cijeli svoj život posvetio razvoju i proučavanju karatea i prenosio svoje znanje na mnoge generacije koje su stasale u karate klubu Velika Gorica. 
U 2022.-oj godini funkciju predsjednika kluba je preuzeo Goran Živković koji je u klubu zadnjih 15 godina vodio sve natjecateljske uzraste.

Klub oduvijek postiže vrhunske rezultate i konstantno se nalazi u samom vrhu hrvatskog karatea, a najviše se ponosi time da stvara šampione sa svojom bazom koju posjeduje i fokusira se na razvoju i ulaganju u mlade.
Od samih početaka klub je stvarao reprezentativce i prvake Hrvatske u svim uzrasnim kategorijama. Najviše su se svojim rezultatima istaknuli Franjo Gršetić, Mario Meštrović, Dvina Meler, Mate i Danijel Sivrić, Valentin Godinić, Goran Živković, Tamara Tomić i mnogi drugi koji su osvajali državne medalje.

U posljednjih 9 godina su ostvareni najveći rezultati u povijesti kluba. Troje velikogoričana koji su potekli u klubu su obilježili ovaj period; Ines Grdenić, Igor Vrban i Kristijan Obrazović su u posljednjih 8 godina ukupno osvojili 8 europskih i svjetskih medalja za Hrvatsku i grad Veliku Goricu. Uz ovih 8 medalja sa velikih natjecanja, klub se ponosi sa još jednim europskim srebrom koje je osvojio Goran Živković kao član juniorske ekipe na Europskom prvenstvu u Grčkoj 2004.-e godine.

Ines Grdenić je pet godina zaredom proglašena za sportašicu grada Velike Gorice, i ukupno osvojila 5 europskih i svjetskih medalja kao kadetkinja, juniorka i mlađa seniorka.
Igor Vrban kao kadet osvaja dvaput europsku broncu u teškoj kategoriji, a Kristijan Obrazović kadetsko srebro sa Cipra 2016.-e godine.
Osim Ines, Igora i Kristijana tu je trenutno još veliki broj boraca koji su u posljednjih nekoliko godina osvajali državne medalje, a mnogi od njih su osvojili naslove prvaka Hrvatske u svojim kategorijama.
Titule prvaka Hrvatske su osvajali: Petar Orešković, Mia Mijović, Dominik Kučan, Matej Vuković, Patrik Macukić, Alen Grdenić, te naravno Ines Grdenić, Kristijan Obrazović i Igor Vrban.

Planovi za budućnost i očekivanja su veliki jer naši članovi su u samom vrhu hrvatskog karatea i teže ostvarivanju vrhunskih rezultata.