O nama

POVIJEST KLUBA:
Karate klub Velika Gorica u Velikoj Gorici ima dugu povijest i tradiciju. Klub je davne 1986.-e godine osnovan pod nazivom karate klub Ipon i taj naziv je trajao do 1995.-e godine. Te godine Velika Gorica postaje samostalni grad, a s tim činom karate klub Ipon mijenja svoj naziv u karate klub Velika Gorica.

Od samih početaka kluba funkciju predsjednika obavlja Ranko Živković koji je cijeli svoj život posvetio razvoju i proučavanju karatea i prenosio svoje znanje na mnoge generacije koje su stasale u karate klubu Velika Gorica. 
U 2022.-oj godini funkciju predsjednika kluba je preuzeo Goran Živković koji je u klubu zadnjih 15 godina vodio sve natjecateljske uzraste.

Klub oduvijek postiže vrhunske rezultate i konstantno se nalazi u samom vrhu hrvatskog karatea, a najviše se ponosi time da stvara šampione sa svojom bazom koju posjeduje i fokusira se na razvoju i ulaganju u mlade.
Od samih početaka klub je stvarao reprezentativce i prvake Hrvatske u svim uzrasnim kategorijama. Najviše su se svojim rezultatima istaknuli Franjo Gršetić, Mario Meštrović, Dvina Meler, Mate i Danijel Sivrić, Valentin Godinić, Goran Živković, Tamara Tomić i mnogi drugi koji su osvajali državne medalje.

U posljednjih 9 godina su ostvareni najveći rezultati u povijesti kluba. Troje velikogoričana koji su potekli u klubu su obilježili ovaj period; Ines Grdenić, Igor Vrban i Kristijan Obrazović su u posljednjih 8 godina ukupno osvojili 8 europskih i svjetskih medalja za Hrvatsku i grad Veliku Goricu. Uz ovih 8 medalja sa velikih natjecanja, klub se ponosi sa još jednim europskim srebrom koje je osvojio Goran Živković kao član juniorske ekipe na Europskom prvenstvu u Grčkoj 2004.-e godine.

Ines Grdenić je pet godina zaredom proglašena za sportašicu grada Velike Gorice, i ukupno osvojila 5 europskih i svjetskih medalja kao kadetkinja, juniorka i mlađa seniorka.
Igor Vrban kao kadet osvaja dvaput europsku broncu u teškoj kategoriji, a Kristijan Obrazović kadetsko srebro sa Cipra 2016.-e godine.
Osim Ines, Igora i Kristijana tu je trenutno još veliki broj boraca koji su u posljednjih nekoliko godina osvajali državne medalje, a mnogi od njih su osvojili naslove prvaka Hrvatske u svojim kategorijama.
Titule prvaka Hrvatske u borbama su osvajali: Petar Orešković, Mia Mijović, Dominik Kučan, Matej Vuković, Patrik Macukić, Alen Grdenić, Ema Jukić, Vito Hulina, Lucija Kirinić, Nikola Huzjak, Vita Kučan, Matea Kordić, David Lovrinović, te naravno Ines Grdenić, Kristijan Obrazović i Igor Vrban.

Planovi za budućnost i očekivanja su veliki jer naši članovi su u samom vrhu hrvatskog karatea i teže ostvarivanju vrhunskih rezultata.