EMA JUKIĆ OSVOJILE PRVE MEDALJE U 2024. GODINI

2024-01-22
Počela je nova godina 2024.-a, a time i turnir GRAND PRIX CROATIA koji se već tradicionalno održava u siječnju u Samoboru i sa kojim se otvara natjecateljski dio nakon kratke zimske pauze.

GRAND PRIX CROATIA je jedan od dva najjača međunarodna turnira u Hrvatskoj koji svake godine okupi veliki dio natjecatelja. Tako je bilo i ovog vikenda gdje je u Samoboru od 19.-21.01. nastupilo preko 1500 natjecatelja iz 232 kluba i 28 država. Velikom broju reprezentacija GRAND PRIX bude zadnja provjera pred Europsko prvenstvo, a tako je i našoj reprezentaciji bio zadnji kontrolni turnir. Odlučili smo se ove godine nastupiti samo u uzrastima kadeta i juniora, te jednom kategorijom U14, jer je u tim kategorijama najveća konkurencija i najbolji ispit za našu ekipu. Ukupno smo osvojili dvije medalje, od čega jedno srebro i jednu broncu. Nastupili smo ukupno sa 12 natjecatelja u 14 kategorija. Ema Jukić je u kadetkinjama -47kg osvojila broncu, a Mia Čunčić srebro u uzrastu U14 -49kg. Ema na svom putu pobjeđuje tri meča, no u polufinalnom nažalost gubi, te u meču za broncu pobjeđuje Talijanku rezultatom 1:0. U kategoriji je nastupilo 28 natjecateljica.

-1.kolo Ukrajina 4:0

-2.kolo Švedska 1:0

-3.kolo Hrvatska 1:0

-4.kolo Mađarska 0:1

Repasaž Italija 1:0

Mia Čunčić osvaja srebro, a na svom putu biva slobodna u 1. kolo, a nakon toga pobjeđuje 3 meča. Nažalost u finalu je bila bolja kolegica iz Hrvatske. Mia je aktualna prvakinja Hrvatske i sigurno se od nje očekuje puno odličnih rezultata u budućnosti.

-1.kolo Slobodna

-2.kolo Ukrajina 1:0

-3.kolo Mađarska 3:2

-4.kolo Kosovo 4:2

Finale Hrvatska 0:6

Uz ove dvije medalje imamo i tri 5. mjesta, dakle tri izgubljena meča za broncu. Dečki su također ostavili odličan dojam, no nedostajalo je malo sreće za još pokoju medalju. Naši kadeti Vito Hulina u -57kg, David Lovrinović u -70kg i Nikola Huzjak u +70kg osvajaju 5.-a mjesta. Vito Hulina odrađuje 5 mečeva, a David i Nikola svaki po 4 meča što je pokazatelj da visoko konkuriraju na međunarodnom planu što nam je svima cilj. Osim njih nastupili su još Ema Filković, Matea Kordić, Petar Krešimir Krmpotić, Noel Jeromić i Luka Lukačić, no završavaju nastup u 1. meču, a Nika Mirosavljević i Katja Braica gube u svom 2.meču.

Još je trebala nastupiti Lucija Kirinić, no nažalost zbog bolesti je morala otkazati nastup na turniru.Čestitke svima !!!

#crokarate #karate #velikagorica #karatevg #janaf #SportForAll #karatelife