GRDENIĆ I VRBAN NA SVJETSKOM PRVENSTVU

2019-10-06
Proteklog vikenda 04.-06.10.2019. održao se CROATIA OPEN u Rijeci. Uz GRAND PRIX u Samoboru, CROATIA OPEN je jedan od najjačih i najvećih karate turnira u ovom dijelu Europe. Nastupilo je preko 1900 natjecatelja iz 25 država, a Velikogoričani su nastupili sa 18 natjecatelja u ukupno 25 kategorija.

Za našu stariju ekipu je CRO OPEN bio zadnji izborni turnir za predstojeće Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i ml. seniore koje će se održati 23.-27.10. u Santiago, Čile.
Ines Grdenić i Igor Vrban su izborili svoje mjesto za najveće svjetsko karate natjecanje u uzrastu ml.seniora tj. ml. seniorki. Ines je imala gotovo direktan plasman zbog bronce sa prv. Europe iz Danske, a Igor je kroz kvalikifacijski sustav izborio nastup u teškoj kategoriji. Kroz četiri turnira i troje obaveznih priprema je skupio najviše bodova i zaradio mjesto za Čile.
Na CRO OPENU su u subotu po rasporedu bili uzrasti juniora, ml. seniora i seniora. Ines Grdenić jedina osvaja medalju, točnije dvije medalje. U uzrastu seniorki -50kg osvaja broncu, a u ml.seniorkama -50kg potvrđuje svoju dobru formu osvojivši zlato. Od ostalih naših boraca najbliže medalji je bio Petar Orešković u juniorima -68kg pobijedivši dvije borbe, no u 3. kolu bolji je bio predstavnik Slovačke.
Dominik Kučan, Igor Vrban i Mia Mijović nažalost natjecanje završavaju u 1.kolu bez mogućnosti repasaža.

Prvog dana najuspješnija je iz naših redova bila Ines Grdenić, a drugog dana rezerviranog za najmlađe za to se pobrinula Katja Braica. 

U nedjelju su naše mlade nade osvojile 5 medalja, od čega 1 srebro i 4 bronce.Katja Braica u uzrastu učenica osvaja broncu, a u starijem uzrastu ml. kadetkinja srebro. Teško je bilo u ml. kadetkinjama, no pokazala je hrabrost i veliko srce kada je bilo najteže. Osim Katje medalju su osvojili još Ema Jukić, Vito Hulina i Nikola Huzjak u uzrastu učenika/ca (10, 11 god.) također odradivši odlične borbe. Jako blizu medalji su bili Andro Vuković, Mihael Potočki i Luka Tačković no nažalost gube u mečevima za broncu čime završavaju na 5.-om mjestu. Još su nastupili Noel Jeromić, Vita Kučan, Matea Kordić, Ema Filković, Lucija Kirinić i Filip Kaurin.

ZLATO

Ines Grdenić- ml.seniorke -50kg

SREBRO

Katja Braica- ml.kadetkinje -45kg

BRONCA

Ines Grdenić- seniorke -50kg

Vito Hulina- učenici -30kg

Ema Jukić- učenice -32kg

Katja Braica- učenice -44kg

Nikola Huzjak- učenici -46kg