INES SREBRNA NA SVJETSKOM KUPU

2019-07-07

Ovog vikenda 04.-07.07., održava se u Umagu Svjetski kup za U21 uzrast i Svjetska liga mladih za uzrast kadeta i juniora na kojem nastupa preko 3000 natjecatelja iz 90 država.
Prvog dana nastupili su Ines Grdenić i Igor Vrban i osigurali nam jednu medalju. Ines u kategoriji -50kg osvaja srebro nakon 5 teških borbi protiv predstavnica Nizozemske, Slovenije, Slovačke, Mađarske i Ukrajine. U finalu je nedostajalo malo sreće i malo koncentracije da se popne na najviše postolje.
Ovo je vrhunski rezultat za Ines i čak iznenađujuće prikazana dobra forma s obzirom da je ovo veliko natjecanje van sezone, a mi smo u fazi odmora van natjecateljskog ritma treninga.
Igor Vrban je nastupio premijerno u kategoriji ml. seniora +84 kg, no zbog ozljede morao je predati u 2. kolu nakon pobjede predstavnika Jordana.
Drugog dana na tatami izlazi Mia Mijović u kategoriji U21 -55kg. Nakon poraza u prvom kolu od Nozozemke, dobiva priliku u respasažu jer njezina protivnica ulazi u finale. Prvo kolo repasaža pobjeđuje Ukrajinku, a u drugom na preglasavanje bolja je bila predstavnica Švicarske.
Još nas danas i sutra očekuju borbe naših kadeta Ivana Ivelja i Maria Radoša, kadetkinje Lane Smolčić i juniora Dominika Kučana.