IZBORENA 4 MJESTA ZA EUROPSKO PRVENSTVO

2018-11-18

Ovog vikenda u Rijeci je održano prvenstvo Hrvatske za uzrast kadeta/kinja, juniora/rki i ml. seniora/rki.
Karate klub Velika Gorica je nastupio sa 11 natjecatelja i osvojio čak 6 medalja, od čega 3 zlata, 1 srebro i 2 bronce, ali što je najbitnije ukupno četiri izborena mjesta za Europsko prvenstvo u Danskoj u veljači 2019.-e godine.
Prvog dana prvenstva Dominik Kučan osvaja zlato u kategoriji kadeta -63kg nakon 4 teške borbe i po "imenima" težeg dijela ždrijeba.
Ivan Ivelj gubi u kadetima -52kg u borbi za broncu na produžetke, a Ema Novak u 1.kolu kategorije kadetkinja -54kg. Ivan i Ema još nisu ni ušli po godinama u ovaj uzrast tako da od njih tek očekujemo rezultate.
Kristijan Obrazović osvaja broncu u kategoriji ml. seniora -60kg, dok u istoj kategoriji Ivor Babić gubi u borbi za broncu rezultatom 5:2.Drugog dana slijedi prava žetva medalja. Petar Orešković i Igor Vrban potvrđuju od prošle godine naslove prvaka Hrvatske u istim kategorijama. Petar u juniorima -61kg, a Igor u teškoj kategoriji +76kg.
Još smo u juniorskom uzrastu imali dva predstavnika, Bornu Novaka i Patrika Macukića, no nakon dobivenih borbi u prvom kolu obojica gube u idućem te nažalost ostaju bez šanse za repasažom.
U kategoriji -50kg smo imali osvojene dvije medalje. Mia Mijović osvaja srebro, a Ines Grdenić broncu. Ines ima osiguran nastup na prvenstvu Europe zbog bronce sa prošlog Europskog iz Sochija tako da joj rezultat nije bio prijeko potreban za plasman. Ines gubi od kasnije pobjednice kategorije rezultatom 2:1. Ines je imala prednost u meču 1:0, no nakon jedne situacije u borbi i usvojene žalbe od strane sudačke komisije, drugoj natjecateljici se dodjeljuju dva poena i tim rezultatom borba završava. Mia Mijović pobjeđuje u dvije borbe, ali nažalost gubi u finalu i time osvaja srebro.Za kraj možemo reći da su ovo vrhunski rezultati naših boraca kojima se može pohvaliti jako mali broj klubova u Hrvatskoj. Mi smo jako ponosni što su svi ovi rezultati proizvod naše karate škole u Velikoj Gorici, što su svi naši medaljaši sa velikih natjecanja Velikogoričani koji su tu počeli prve karate korake, a sa sigurnošću možemo reći da slični rezultati uskoro slijede i od naše mlađe natjecateljske grupe koja se jako brzo diže kvalitetom.