KADETI I JUNIORI U RIJECI, SENIORI U PODGORICI

2024-02-28
Ponovno smo aktivni na više strana, tj. dva turnira u jednom vikendu. Idemo redom… Kadeti i juniori su u prorijeđenom sastavu nastupili u Rijeci na turniru GROBNIČAN KUP na kojem je nastupio 481 natjecatelj iz 42 kluba i 3 države. Ukupno smo osvojili 9 medalja, od čega 3 zlata, 3 srebra i 3 bronce. Najuspješniji je bio Nikola Huzjak osvojivši zlato u kadetima +70kg i juniorima -76kg, a uz njega na najviše postolje se popela Lucija Kirinić u uzrastu mlađih seniorki U21. Srebra su osvojili Matea Kordić, Petar Tibor i Ema Filković, a bronce Lucija Kirinić, Noel Jeromić i Luka Lukačić.
U isto vrijeme u Crnoj Gori u Podgorici su na Balkanskom seniorskom prvenstvu sa seniorskom reprezentacijom nastupili Ines Grdenić i Petar Orešković. Otputovali su u srijedu 21.02., a vratili se u ponedjeljak 26.02 u ranim jutarnjim satima. Nažalost nije osvojena nijedna medalja, no i dalje su u uskoj konkurenciji za izbor za Europsko seniorsko prvenstvo koje se ove godine održava kod nas u Hrvatskoj u Zadru. Ines Grdenić u kategoriji -55kg nakon pobjede protiv predstavnice Crne Gore, gubi od predstavnice Srbije i time završava svoj nastup. Petar Orešković u kategoriji -60kg gubi u prvom kolu rezultatom 2:0 od aktualnog prvaka svijeta grka Xenosa Christosa Stefanosa, dok u repasažu kasnije gubi od predstavnika Kosova.

Jedno veliko iskustvo za Petra koji zaista odlično odrađuje prvi meč, no kasnije nažalost gubi i time završava svoj nastup. Naše seniore očekuje u ožujku bodovni turniri u Bratislavi i Čačku koji su kategorizirani kao A turniri HOO-a, nakon čega će se znati putnici na europsko seniorsko prvenstvo. Istaknuti ćemo samo GRAND PRIX SLOVAKIA u Bratislavi na kojem nastupamo u ožujku sa proširenom postavom kadeta i juniora, te nas tamo predstavlja 11 boraca iz Velike Gorice. Najmlađe U14 već ovoga vikenda očekuje turnir u Zagrebu na kojem bruse formu i skupljaju potrebno iskustvo.

#crokarate #karate #velikagorica #karatevg #janaf #SportForAll #karatelife