KATJA BRAICA OSTVARILA PLASMAN NA YOUTH LEAGUE POREČ

2023-07-04
Proteklog vikenda smo završili ovu sezonu 2022./2023. kao i svake godine nastupom na svjetskoj ligi mladih u Poreču od 29.06.-02.07. YOUTH LEAGUE je serija najjačih svjetskih turnira koji se održavaju tijekom godine u Meksiku, Španjolskoj, Italiji, UAE i Hrvatskoj.

Turnir je namijenjen za uzrast U14, U16, U18 i U21, a tako je bilo i ove godine u Poreču. Prijavljeno je rekordnih više od 3700 natjecatelja iz 72 zemlje što je impozantna brojka. U velikom broju kategorija su zaustavljene prijave na brojci od 96 natjecatelja što nam govori da bi brojke i konkurencija bili i puno veći da je organizator ostavio otvorene prijave do kraja.

Karate klub "Velika Gorica" je nastupio sa 6 članova u isto toliko kategorija jer na turnirima YOUTH LEAGUE nije dozvoljeno raditi u "duplim" kategorijama. Ovoga puta se vraćamo bez medalje no sa puno iskustva i odličnim mečevima. Nastupile su Ema Jukić, Matea Kordić, Nika Mirosavljević, Katja Braica, Ema Filković i Lucija Kirinić. Nažalost nitko nije bio blizu osvajanja medalje osim Katje Braice u kategoriji kadetkinja -61kg u konkurenciji 92 natjecateljke. Nakon poraza u prvom meču Katja dobiva priliku kroz repasaž doći do medalje. Trebalo joj je pet pobjeda kroz repasaž da bi došla do bronce. Pobjeđuje u dvije borbe protiv predstavnica Ukrajine i BiH, no ne uspjeva proći i treću stepenicu talijanku Dutto čime svoj nastup na YOUTH LEAGUE završava na 9. mjestu. Veseli nas što je Katja od četiri meča poraze imala protiv kasnije pobjednice kategorije i brončane u kategoriji kadetkinja -61kg. Čestitke svim borcima za prikazane borbe !!!🇭🇷
#paket24 #građanimanausluzi #paketomat #dostava #delivery #kkvg