KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA OLIMPIJSKE IGRE

2018-07-02

Proteklog vikenda, točnije 29. i 30.06., naš reprezentativac Igor Vrban nastupio je u Umagu na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre mladih.
Hrvatska je imala privilegiju biti organizatorom povijesnog turnira koji odlučuje putnike za Olimpijske igre mladih i to je odradila na vrhunskoj razini.
Jačina turnira je bila ekvivalentna Svjetskom prvenstvu jer su nastupile 84 zemlje sa 318 natjecatelja koji su se borili u ukupno 6 olimpijskih kategorija (3 ženske i 3 muške).
Svaka zemlja je imala pravo prijaviti jednog borca po kategoriji, a za Hrvatsku tu čast je imao Igor Vrban u kategoriji juniora +68kg.
Nažalost Igor nije uspio ostvariti plasman koji je zahtijevao ulazak u finale prvog ili drugog dana natjecanja. Prvog dana zaustavljen je od predstavnika Kineskog Taipei, a drugog dana od predstavnika Njemačke.
Bilo je ovo jedno veliko iskustvo za sve nas, a već idućeg vikenda se u Umagu održava jedan od najjačih svjetskih turnira za mlade Youth league na kojem će nastupiti Dominik Kučan i Igor Vrban i sa kojim će zaključiti ovu sezonu.