MEDALJE IZ BEOGRADA I KRIŽEVACA

2018-10-07

Ovog vikenda smo bili aktivni na dvije fronte.
Jedan dio starije natjecateljske postave je bio sa reprezentacijom u Beogradu na velikom međunarodnom turniru, dok je dio mlađih natjecatelja nastupio u Križevcima.Ines Grdenić, Mia Mijović, Petar Orešković i Igor Vrban su se vratili iz Beograda sa 4 medalje. Najbolja je bila Ines Grdenić osvojivši zlato u seniorskoj konkurenciji -50kg i srebro u ml.seniorkama -50kg. Finale u U21 uzrastu gubi od predstavnice Srbije na preglasavanje, no kasnije ju uvjerljivo pobjeđuje u seniorskoj konkurenciji. Mia Mijović u istoj kategoriji seniorki -50kg osvaja broncu tako da smo imali dvije Velikogoričanke na postolju jednog tako jakog turnira.
Petar Orešković u juniorima -61kg osvaja broncu, a Igor Vrban završava nastup na turniru u prvom kolu nakon što dobiva neugodan udarac u kuk od predstavnika Srbije nakon čega je morao predati meč.U Križevcima smo nastupili samo sa ekipom ml.učenica i učenica. Ukupno 6 karatašica u 7 kategorija i osvojeno 5 medalja, od čega 3 srebra i 2 bronce. Cure su pokazale veliku borbenost i da ćemo u budućnosti imati vrhunsku žensku karate ekipu za ekipna državna prvenstva.
Lucija Kirinić, Katja Braica i Matea Kordić su osvojile srebro, dok su Vita Kučan i Ema Filković osvojile brončano odličje. Ema Jukić je također trebala osvojiti broncu, no u toj borbi dvije sekunde prije kraja pri vodstvu 2:0 radi pogrešku i izlazi van borilišta čime zarađuje diskvalifikaciju.Idućeg vikenda nam slijedi turnir u Daruvaru za mlađe uzraste, a kadeti, juniori i mlađi seniori nastavljaju sa pripremama za prvenstvo Hrvatske koje će se održati u studenom u Rijeci.