INES U SALZBURGU, NAJMLAĐI U VIROVITICI

2019-03-03

INES U SALZBURGU, NAJMLAĐI U VIROVITICIOvog vikenda smo bili aktivni na dvije fronte.
Ines Grdenić je nastupila na prestižnom seniorskom turniru u Salzburgu, a mladi borci su bili u Virovitici na već tradicionalnom turniru u organizaciji istoimenog kluba.KARATE1 SERIES A u Salzburgu je okupio 2057 seniorskih natjecatelja iz 99 država koji su se borili za što bolji ranking na svjetskoj WKF listi, a ujedno je i kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju.
Ines je nastupila sa seniorskom karate reprezentacijom i odradila odlične borbe.
U njezinoj kategoriji seniorki -50kg je prijavljeno 104 natjecateljica što je iznimno velika konkurencija kvantitativno, a i kvalitativno.
Pobijedila je u prve dvije borbe predstavnice Mađarske (7:0) i Nizozemske (6:0), no u trećem kolu gubi minimalno rezultatom 1:1 od Ukrajinke Chegolya (prednost prvog poena).
Izvrsna priprema za Europsko prvenstvo u Španjolskoj na kojem će krajem ožujka Ines prvi put nastupiti u seniorskom uzrastu.Za vrijeme Inesinih borbi u Austriji naši mlađa ekipa ml.učenika/ca, učenika/ca i ml.kadeta/kinja je nastupila na 17. Virovitica Open koji je okupio 521 natjecatelja iz 66 klubova i 8 država.
Najuspješnija je bila Ema Filković osvojivši zlato, dok su blizu najvišeg postolja bili Matej Vuković i Vito Hulina plasiravši se u finale.

Ukupno smo osvojili 12 medalja (1 zlato, 2 srebra, 9 bronci) od 15 kategorija u koliko smo kao klub nastupili.

ZLATO

Ema Filković- učenice +44kg

SREBRO
Matej Vuković- ml.kadeti -48kg

Vito Hulina- ml.učenici -30kg

BRONCA

Vito Hulina- učenici -30kg
Mihael Potočki- učenici -34kg
David Lovrinović- učenici -38kg
Andro Vuković- učenici -38kg
Mihael Vuković- učenici -46kg
Filip Kaurin- ml.kadeti -45kg
Ema Jukić- učenice -32kg
Katja Braica- učenice -44kg
Lucija Kirinić- ml.kadetkinje -40kg

Još su nastupili Matea Kordić i Nikola Huzjak, no nedostajalo je malo sportske sreće. Oboje gube za broncu i osvajaju peta mjesta.BRAVO ZA CIJELU EKIPU !!!!