USPJEŠAN VIKEND IZA NAS

2023-11-12
Trenutno se nalazimo u jakom ritmu natjecanja za uzrast kadeta, juniora i U21, a takav je bio i protekli vikend. Kadeti i juniori su nastupili u Poreču na EUROCUP ISTRIA 2023., a druga mlađa ekipa u Zagrebu na zadnjem kolu ZAGREBAČKE KARATE LIGE.

EUROCUP ISTRIA je održan u subotu 11.11. i okupio je 648 natjecatelja iz 72 kluba i 7 država, te je za naglasiti da je turnir izbornog/bodovnog karaktera za Europsko prvenstvo koje će se održati u veljači 2024. godine. Naša kadetska i juniorska ekipa je zabilježila odličan nastup i pružila odlične borbe što govori činjenica da smo izborili čak 5 finala sa 9 natjecatelja. Osvojeno je 7 medalja, od čega 1 zlato, 4 srebra i 2 bronce, a najuspješnija je ponovno bila Ema Filković u kategoriji juniorki -66 kg popevši se na najviše postolje, i skupila vrijedne bodove u trenutnom izbornom postupku. Ema je nakon zlata na Kupu Hrvatske ponovila veliki uspjeh i vikend poslije u Poreču. Srebro su osvojili Ema Jukić, Lucija Kirinić, Katja Braica i David Lovrinović, dok su Nikola Huzjak i Matea Kordić osvojili bronce. Najbolji natjecatelji iz cijele Hrvatske su nastupili na ovom turniru jer je izbornog karaktera, a nas veseli kvaliteta koju imamo jer su gotovi svi naši borci u samom vrhu po kvaliteti u svojim kategorijama. Još su nastupili Noel Jeromić i Vito Hulina, no nažalost ostali su bez medalje.

🥇ZLATO🥇

-Ema Filković- juniorke -66kg

🥈SREBRO🥈

-Ema Jukić- kadetkinje -47kg

-Katja Braica- kadetkinje -61kg

-David Lovrinović- kadeti -70kg

-Lucija Kirinić- juniorke -48kg

🥉BRONCA🥉

-Nikola Huzjak- kadeti -70kg

-Matea Kordić- kadetkinje -54kg

Već idućeg dana nastupili smo na ZAGREBAČKOJ KARATE LIGI koja je izvrsna za mlađe natjecatelje koji skupljaju iskustvo i trebaju što veći broj mečeva. Ukupno je na ligi nastupilo naših 14 natjecatelja i prikazali odlične borbe sa ukupnim omjerom u svim borbama 25 pobjeda i 20 poraza. Nastupili su:Nika Budinski, Ema Saletović, Nika Mirosavljević, Petar Krešimir Krmpotić, Luka Lukačić, Petar Tibor, Mia Čunčić, Luka Radić, Mihael Medvedec, Luka Jukić, Ita Noršić, Sara Banović, Petar Buhin i Gabriel Kaurić.
Idućeg vikenda očekuje nas u Ljubljani BALKANSKO PRVENSTVO koje je u širem krugu reprezentacije izborilo naših 8 natjecatelja u uzrastima kadeta/kinja i juniora/rki.
Čestitke svima na jednom odličnom vikendu, i veselimo se novim izazovima.
BRAVO !!!🥋🥋🥋