VRBAN I KUČAN BRONČANI NA PRVENSTVU BALKANA

2018-12-04

Proteklog vikenda održano je 19. Balkansko prvenstvo u Dubrovniku na kojem je nastupilo čak 843 natjecatelja iz 12 zemalja (Srbija, BIH, Makedonija, Turska, Bugarska, Slovenija, Albanija, Rumunjska, Cipar, Crna Gora, Kosovo i Hrvatska).
Prvenstvo je održano za uzrast kadeta/kinja, juniora/rki i ml. seniora/rki u katama i borbama.
Sustav natjecanja je takav da svaka zemlja smije po kategoriji prijaviti maksimalno 4 natjecatelja, tj. najbolja 4 natjecatelja svoje zemlje.
Karate klub Velika Gorica je nastupio sa 4 natjecatelja u borbama i ostvario 50 %-tni učinak sa osvojena dva odličja.
Dominik Kučan je u kadetima -63kg osvojio broncu, isto kao i Igor Vrban u juniorima +76kg.
Dominik je pobijedio predstavnike Kosova, Rumunjske, Makedonije i Hrvatske, a gubi u polufinalnom meču protiv Turčina.
Igor u kategoriji juniora +76kg pobjeđuje dvojicu predstavnika Srbije, Crnogorca, a gubi od Bugara.
Njihov uspjeh je još veći time što su obojica nastupili u ekipnom dijelu prvenstva. Igor je pridonio osvajanju bronce juniorske ekipe Hrvatske, a Dominik odrađuje tri borbe za kadetsku ekipu no nažalost gube u meču za broncu protiv Cipra.
Još su nastupili Petar Orešković i Mia Mijović no oboje gube u drugom meču. Petar gubi od Srbina, a Mia od Makedonke rezultatom 4:3.U prosincu je jako gust i naporan raspored za naše kadete, juniore i ml. seniore jer već idućeg vikenda slijedi ekipno prvenstvo Hrvatske, a vikend poslije Svjetska liga mladih u Veneciji.
Krajem prosinca počinje završni period priprema za naša 4 natjecatelja koji su izborili Europsko prvenstvo koje će se održati u Danskoj u veljači iduće godine.
Europsko prvenstvo su izborili Dominik Kučan, Petar Orešković, Igor Vrban i Ines Grdenić.